Spinns Smurftips #PRofSweden

by Doktor Spinn on 2022-03-27 · View Comments

Hur mäter vi framgång i sociala medier?
“En annan värdefull bit av pusslet stod Dr. Spin, Jerry Silfwer, för. På samma sätt som Chris Heuer pratade om verktyg som kopplade ihop sociala medier och CRM tog Jerry upp relationen försäljning-sociala medier. Hans förslag var rikigt jordnära och bra, prata med säljarna om vad kunderna fångat upp av aktiviteterna på nätet. Så självklart när någon väl har sagt det.”

Tack! Och bra, för nu hittade jag igen er blogg om kommunikation som åker in i läsaren!

Effektivt mäta sociala medier #socialcash
Jag är glad att jag hann skaka tass med Fredrik i alla fall. Hoppas få hitta samarbeten med honom framöver för jag tycker att han tänker rätt och kanske framför allt för att han är en så trevlig och prestigelös person. som ju dessutom bloggar bra - alltid ett plus! :)

iPhone, Smartphone, your phone?
“När jag skulle byta mobil i höstas så bestämde även jag mig för en iPhone, och vilken upplevelse detta inneburit. Jag skrev ovan “kommunikationsapparat” därför att jag inte kan begränsa mig till att beskriva en iPhone som en (mobil)telefon enbart.”

Jag bytte själv min E71 mot en Iphone för inte alls så länge sedan. Det har inneburit en rejäl ökning i effektivitet. Framför allt är det Iphonens smidiga mejlhantering som stöttar filosofin om “zero inbox” i det att det är så enkelt att radera och arkivera.

Sedan kan jag sköta både mycket av mitt smurftipsande och mina sociala nätverk i kollektivtrafiken på ett mycket effektivare sätt, vilket gör att jag kommer till jobbet i praktiken helt uppdaterad på mina kunders RSS-flöden.

Däremot letar jag fortfarande efter en bra To Do List-app. Och så är jag grymt sugen på att ge mig på att försöka utveckla en amatör-app som låter oss på företaget boka mötesrum och tidrapportera i ett enkelt gränsnitt - det hade sparat tusentals kronor varje månad åt min arbetsgivare!

En annan grej som jag inte fått till ännu är att lyckas boka möten i min Exchange-synkade Ical samtidigt som jag pratar i telefon med den jag vill boka med. Några tips, någon?

Facebook är inget problem. Dåligt ledarskap är det.
Rubriken säger allt.

Guldkorn från Social Cash (och lite ris & ros)
Fint omnämnande! :)

Gullers köper reklambyrå
På ämnet är det intressant att läsa Sven Wennerströms krönika: http://www.svenw.se/2010/03/guldagget-kalldusch-for-pr-byraerna/

Peter Sunde om Flattr #ssbd
Peter Sunde gästbloggar på SSBD. Det är stort i min bok.

Exit Google: Hjärtliga kondoleanser från Kinas netizens
“Framtiden får utvisa om Googles drag att lämna fastlandskina var bra eller dåligt. Det var modigt att markera mot kinesiska regeringen och faktiskt löpa linan ut. Nu återstår att se vad kinesiska regeringens drag blir. Kommer Google tillåtas att fortsätta med sin försäljning och forskning och utveckling i Kina? Eller har verkligen Internetkriget börjat?”

Guldägget kalldusch för PR-byråerna
“Slutsatsen är att det finns bara två vägar att gå för PR-byråerna. Antingen rör man sig mot reklambyråerna och anammar deras arbetsätt (och anställer kompetens därefter). Eller så väljer man att avstå från projekten inom marknads-PR och koncentrerar sig på andra områden.”

Strategisk kommunikation är svaret enligt mig. Fyrverkerierna bör vi överlämna till reklamarna.

jerry silfwer på Googlad.nu
Intressant (för mig i alla fall) att fler googlar på “Doktor Spinn” än på mitt riktiga namn!

Similar posts:

PR-nyheterna

{ 1 trackback }

Social+Cash eftersnack: del II | The Jennie
2022-03-28 at 10:04

{ 4 comments… read them below or add one }

Fredrik Stenbeck (13 comments) 2022-03-28 at 15:09

Tack för orden Jerry. Vi hittar säkert nått att samarbeta runt, bara vi får till vår träff :)

Har även jag sökt en ToDo app som fyller mina behov utan att lyckas. Kört allt från Google Tasks, Google Notebook, Evernote, things, RTM. Just nu kör jag Evernote för anteckningar och ToDos vad avser det snabba och enkla, sen för de mer formella (projekt/jobb relaterat etc) kör jag Basecamp (genom Appen Outpost). Hjälper dig antagligen inte, men så gör jag iaf.
My recent post Effektivt mäta sociala medier – Social Cash

Reply

Fredrik Stenbeck (13 comments) 2022-03-28 at 15:09

Tack för orden Jerry. Vi hittar säkert nått att samarbeta runt, bara vi får till vår träff :)

Har även jag sökt en ToDo app som fyller mina behov utan att lyckas. Kört allt från Google Tasks, Google Notebook, Evernote, things, RTM. Just nu kör jag Evernote för anteckningar och ToDos vad avser det snabba och enkla, sen för de mer formella (projekt/jobb relaterat etc) kör jag Basecamp (genom Appen Outpost). Hjälper dig antagligen inte, men så gör jag iaf.
My recent post Effektivt mäta sociala medier – Social Cash

Reply

Sven Wennerström (7 comments) 2022-03-28 at 23:15

Strategisk kommunikation och kvalificerad rådgivning är ju naturligtvis trivialt sant, men för det första så slutar ju många projekt i…kanske inte fyrverkerier, men i vart fall ett önskemål om hands-on-kunskaper (jag vågar hålla en krona på att även du gör sådana projekt).

Dessutom håller ju marknads-pr håller på att konvergera med reklamarnas verksamhet och då måste pr-byråerna ändra sig om de vill fortsätta att vara med i den matchen. Vilket många vill.

Men visst, strategisk kommunikation är rätt svar. Det är lättare att gå därifrån och handla upp den pyrotekniska kunskap som måste till, än att försöka gå andra hållet.

F.ö. har du testat http://www.rememberthemilk.com/ som to-do-lista?
My recent post Guldägget kalldusch för PR-byråerna

Reply

Doktor Spinn (486 comments) 2022-03-29 at 00:00

Ja, strategisk kommunikation är ju min ståndpunkt, vilket knappast lär vara någon hemlighet vid det här laget. Och självklart finns det en tanke bakom det; jag vill arbeta nära affären och lösningen, något du i regel inte får göra som pyrotekniker. Och jag passar på att tillägga att jag gillar att vara operativ - ringa, skriva, springa.

Men jag vill att mina kunder ska göra saker på riktigt. Ta riktiga debatter. Lyfta fram riktiga hjältar. Berätta riktiga historier. Och så vidare.

Däremot är jag inte särskilt förtjust i just pseudoevents som att ställa ut färgglada tomtar i trafiken, chocka genom att vara udda på udda ställen, ösa putslustigheter på kampanjplats eller leka clown i människors vardag. Vuralitet genom avancerade kedjebrev på webben - usch! Nej, jag tror på att hjälpa mina kunder att bidra med en nytta som är verklig, som är mer än bara stulen uppmärksamhet.

Missförstå mig inte; jag tycker att fyrverkerierna har sin plats. Men i takt med att kraven och konkurrensen ökar så krävs allt djupare specialistkunskaper. Så därför ägnar jag mig helt sonika bara åt PR-aktiviteter med tydlig nyttoaspekt för dem som mina kunder vill bygga relation med. sten lämnar jag åt dem som löser den typen av uppgifter bättre än vad jag gör.

Präktigt absolut, men resonemanget ovan förpliktigar och det är inte alla som kan skriva under på det.

Tack för tips om Remember the milk, jag var inte så förtjust i gränsnittet, påminde mig om Doodle som jag inte heller gillar!

Reply

Kommentera gärna!

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.