Jag tycker det är superkul med gästbloggningar. Det är liksom uppfriskande att få se en annan persons tankar i ett format där man vant sig vid någon annans sätt att tänka. Svårt att förklara varfrö jag gillar det.
Sedan så blir det ju ett sätt att möta nya människor och nya tankar. Sedan så känner jag ju själv att min egen blogg (åtminstone sedan jag bytte adress till doktorspinn.net) har blivit så himla nischad. Det är ju bra på många sätt, men ibland finns det annat att skriva om än PR. Tro det eller ej!
Så vi får se om jag kanske hittar inspiration här i helgen, som PR-junkie triggas jag ju dessutom av tanken att få ihop och få igenom något som gör både Sofia och hennes läsare nöjda med mig.
Verkligen hur kul som helst! Per Torbergers sköna “sågning” är dessutom oerhört välskriven.
“Om du jobbar med PR och kommunikation och är relativt aktiv i bloggvärlden, på twitter eller någon annanstans på Internet och har undvikit att stöta på Jerry någonstans så är du helt enkelt på fel ställen.”
Ny PR-blogg att hålla koll på.
“Regeringen ska pröva alla nya tjänster SVT och de övriga public service-bolagen vill införa. Det finns inskrivet i de nya anslagsvillkoren. Nu är det också klart hur man vill att prövningen ska gå till. Nina Wormbs som var huvudsekreterare i Public service-utredningen har på regeringens uppdrag utformat regelverket.
I rapporten “Förhandsprövning av nya tjänster: Förslag på svensk modell” beskriver hon hur det ska gå till i praktiken. Det skriver tidningen Medievärlden. Nu ska hennes förslag gå på remiss, till bl a SVT. Efter remissrundan utformar kulturdepartementet en modell som gäller från sommaren.”
Resultatet i Dagens Media.
Många feltänk i den här artikeln.
Att amatörerna emellanåt lyckas bättre än proffsen beskrivs som något märkvärdigt. Egentligen är det tvärtom i de fall jämförelser kan göras. Bloggare har en passion som de mer eller mindre framgångsrikt förmedlar och detta gör de helt enkelt bättre än journalisterna.
Sedan så är det ju bra om journalistiken blir bättre, absolut. Men det är inte gradskillnader i redaktionell kvalitet som kommer att rädda journalistiken av i dag.
Och amatörerna har på sina håll redan börjat tjäna pengar - och fler områden kommer att följa i takt med att vår kollektiva betalningsvilja på webben ökar. Bloggarna kommer sannolikt att fatta vad folk är beredda att betala för på webben innan journalisterna gör det. Och sett till den gängse definitionen av ordet “amatör” så… ja, ni fattar.
Sedan så undrar jag hur en mer transparent värld, med fler direktkanaler, kan skapa en situation där journalister enklare blir “bortkollrade av PR-proffs”? Om jag “kollrar bort” en journalist en gång, då är jag definitivt bränd hos honom/henne. Och åt andra hållet - om en journalist vinklar för hårt (ja, det händer!) så att sanningen blir lidande, då kan historien få rätt balans via bloggar och artikelkommentarer istället.
Att sedan journalistiken en gång för alla behöver göra upp med Westerståhls objektivitetsbegrepp är kanske väldigt påtagligt i en värld av subjektiva röster, men problemet i sig fanns före bloggarnas tid.
Jag tror att mediehusen behöver omorganiseras och journalistiskt innehåll måste produceras och säljas under samma premisser som övrigt mediehusinnehåll, det vill säga genom att erbjuda den mängd journalistik som intäkterna tillåter, inte genom att göra ännu bättre (dyrare?) journalistik först och sedan hoppas att försäljningskurvorna ska börja vända uppåt.
Sort of pretty.
{ 1 trackback }
Comments on this entry are closed.